contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Turta Dulce, De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Fetelor, pazea!!! :P ...la noi in casa s-a dat startul la turta dulce :)))
...prima "aparitie" e mai timida, mai de post :P, dar urmatoarele vor fi surprinzatoare, veti vedea: cu miere, cu martipan, decupate, colorate :)))
Ingrediente:
- 300 g. zahar

- 450 ml. apa

- 450 g. faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 varf de cutit praf de copt
- 50 ml. ulei
- 100 g. nuci (optional)
- 100 g. rahat (optional)
- 2 lingurite (rase) de scortisoara
- 1 lingurita cuisoare
- cardamom
Mod de preparare:
Se arde zaharul, la foc mic sa nu se arda; se stinge apoi caramelul cu apa si se lasa pe foc pana cand acesta se topeste. Se lasa la racit.
In siropul obtinut se amesteca faina, bicarbonatul, praful de copt (toate cernute). Se adauga mirodeniile si uleiul si se amesteca totul foarte bine.
La sfarsit se adauga nuca, taiata mai mare, cu cutitul. Se adauga si rahatul taiat bucatele si dat prin faina (eu n-am avut, si deci n-am mai pus :P)
Se toarna compozitia in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit cca. 25-30 de minute (180 grade primele 10 minute, dupa care micsorati focul la 170 grade) sau pana cand o scobitoare, pe care o introduceti in mijlocul blatului, iese curata.
Reteta preluata din cartea doamnei preotese Garoafa Coman "Mancaruri si dulciuri de post"

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com