Turta Dulce Cu Migdale Si Glazura De Marshmallow
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Este seara ajunului de mos Nicolae, seara in care , ca niste copilasi cuminti ce suntem, trebuie sa ne punem ghetutele curate la fereastra.
Daca am fost cuminti pe parcursul anului, cand v-a trece pe la noi , mosul o sa ne lase cadouri frumoase si multe dulciuri in ghetute. Daca am fost neastamparati o sa ne lase doar o nuia.
Eu am cateva nazbatii la activ , asa ca incerc sa-l imbunez cu ceva turta dulce facuta special pentru el :))...poate , poate ma iarta si-mi aduce ceva bun :)
Si cum nu sunt deloc egoista, va dau si voua reteta ca sa-i faceti si voi mosului turta dulce:), ca sa va aduca si voua daruri multe, multe :).
Pentru turta dulce cu glazura de marshmallow am folosit urmatoarele ingrediente : faina -250g , zahar -150g, miere -150g, 2 oua , 50g de ciocolata 60% cacao, 150g migdale...coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoare, cardamom ...cca o lingurita din fiecare, o lingurita de praf de copt, putina sare, 3 linguri de zahar praf + 15 buc marshmallow colorate + un albus de ou pt glazura.
Am mixat ouale intregi cu zaharul pana s-au transformat intr-o crema spumoasa.
Am rupt ciocolata bucatele si am topit-o impreuna cu mierea pe baie de aburi, apoi am adaugat-o peste ouale batute .
Am pus migdalele , aromele si coaja de lamaie peste...apoi am adaugat si faina amestecata cu sarea si praful de copt .
Le-am amestecat bine.
Rezultatul a fost un aluat nici tare nici moale, pe care l-am asezat intr-o tava patrata unsa cu unt, nivelandu-l cu spatula (sau lingura )
Am copt turta dulce la 180* cca 30 minute . Intre timp am batut albusul cu zaharul praf. Cand a fost aproape coapta (se verifica cu scobitoarea ) am scos-o din cuptor, i-am pus glazura , apoi am ornat-o cu marshmalow.
Am mai dat-o la cuptor cca 10 minute. Spuma de marshmallow s-a topit si impreuna cu albusul au format glazura care se vede in poze.
Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o peste noapte sa se usuce bine glazura. Am feliat-o cu un cutit ud , deoarece glazura era destul de lipicioasa.
Am constatat ca se uscase mai bine a doua zi :), insa era deja feliata :).
Este foarte buna . Migdalele se prajesc in aluat si devin crocante, glazura e lipicioasa si se intinde...mmmm, numai buna pentru copilasii cuminti si pentru mosul cu darurile :))
Cutiuta acesta e pregatita special pentru mos Nicolae.... sta cuminte pe fereastra linga ghetute si asteapta .:D :)