Turta Dulce Cu Miere
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Dragii mei, sfanta seara de Ajun se apropie ametitor, si desi am atatea inca de facut :P, am hotarat sa nu va lipsesc, totusi, de aceste gingase bucatele de turta dulce, pe care vi le-am promis de mult...maine ramanandu-mi, sper eu :P, mai mult timp pentru o postare mai speciala ;)
Ingrediente:
- 300 g. miere
- 200 g. unt
- 500 g. faina
- coaja rasa de la o portocala
- 1/2 lingurita praf de cuisoare
- 1 lingurita scortisoara
- 1 praf cardamom
- 1 lingurita bicarbonat
- 3 lingurite de apa
- migdale crude
- cirese glasate/din cocktail
Mod de preparare:
...am sa incep cu cardamomul, cel in multe "pliculete" depozitat :P (mi-a cumparat mami din Danemarca, sa ma satur :D, atata am batut-o la cap...)
...si in continuare...
Se topeste mierea si untul; se lasa sa se raceasca putin. Se adauga faina, condimentele si bicarbonatul stins cu apa. Se acopera aluatul si se lasa 2 zile la temperatura camerei:
Se intinde, nu foarte subtire, pe o suprafata infainata (eu am adoptat din nou tehnica invaluirii :P, ca la turta dulce cu martipan)
Se decupeaza patrate:
Migdalele intregi (si crude) se pun pentru cca. 1 minut in apa clocotita, pentru a le putea decoji:
...in urma acestui procedeu, se si desfac foarte usor in doua:
Se orneaza turta dulce si cu jumatati de migdale, ce ar trebui sa intruchipeze petalele unei flori :)
Se coc patratele in cuptorul incalzit la 180 grade C, timp de 12-15 minute:
Se aseaza pe platoul de servit:
...si se pudreaza cu zahar pudra, ca o ninsoare dulce :P
Sper sa va placa si de ce nu, poate chiar sa va bucurati de ele, in seara de Ajun :)