Turta Dulce A La Cosmo…
articol scris de papalaile blog
Am povestit aici cum am vrut sa fac o fapta buna si cum gandul bun m-a ajutat sa deschid la momentul oportun, adica atunci cand eram mai trista si mai deznadajduita ca nimic nu imi iese, revista Cosmopolitan. Am gasit acolo printre pagini de moda, sfaturi, reclame, o reteta de turta dulce. Nu parea prea greu, iar eu aveam in casa tot ce imi trebuia sa incerc reteta chiar daca era duminica seara pe la 10. Nu-mi propusesem sa fac turta dulce pentru pachetelele mele, dar cum dadusem gres cu niste biscuiti, am zis sa incerc turta dulce la schimb.
In reteta erau 10 gr de bicarbonat de amoniu, iar pliculetul pe care l-aveam eu in casa avea doar 7 gr, ca urmare am adaptat toate cantitatile la 70%. Ca sa vezi inca o data cum ma ajuta facultatea pe care am facut-o in bucatarie
Deci, am bagat in vasul robotului asa: 175 gr zahar pudra, 175 gr miere, 2 oua mari si 35 gr de unt topit si niste scortisoara si nucsoara si le-am amestecat bine. Reteta zicea sa pui si anason si cuisoare, dar eu n-aveam in casa. Tot reteta zicea sa fie jumatate de lingurita toate condimentele astea la un loc. Eu cam asa am pus, dar zilele viitoare cand am s-o repet, am sa pun ceva mai mult. Bicarbonatul de amoniu trebuia sa-l dizolv intr-o lingura de rom, dar eu l-am dizolvat in whisky Ion Plimbaretul – eticheta neagra Am adaugat bicarbonatul dizolvat in aluat si apoi am adaug 500 gr de faina cernuta. Am mai amestecat pana s-au incorporat toate si gata. L-am lasat in vasul robotului pana dimineata, cand l-am mai framanta o data.
Nu m-am chinuit sa-l scot pe tot din vas. Am luat bucati din el si le-am intins cu sucitorul pe masa pe care o infainasem mai devreme. Am taiat din aluat cu formele din dotare, 6 la numar, si am asezat bucatile in tava cu foaia de copt. La cuptor au stat 10-12 minute la 180 de grade. Cuptorul incins inainte.
Dupa ce am terminat toate tavile de copt si s-au mai racit am pregatit glazura. In reteta nu zicea nimic de ea, iar eu am facut-o dupa ureche. Am pus tot zaharul pudra pe care il mai aveam. Nu l-am mai cantarit dar estimez ca erau cam 50 gr. Am adaugat si niste scortisoara si o lingura de lapte. Am pus pe foc un minut si am amestecat cam tot timpul. Dupa un minut am luat-o de pe foc si am mai amestecat-o un minut, apoi am pensulat turta dulce cu ea. Glazura mi-a ajuns pentru 50 de bucati. Fix cat aveam nevoie pentru pachetele. In glazura am pus scortisoara pentru ca nu mi s-a parut destula in turta dulce. Asa glazurata turta dulce a fost perfecta.
Ma bucur ca am incercat reteta si ca asta m-a salvat din incurcatura in care ma aflam. Asa se intampla cand gandul bun e cu tine
Poze nu sunt prea multe pentru ca nu am avut de gand sa postez neaprat reteta… Din pacate nu am poze cu turta dulce dupa ce s-a uscat de tot glazura…dar arata tare bine
Filed under: Deserturi..., Retetele altora... Tagged: bicarbonat de amoniu, faina, glazura, lapte, miere, nucsoara, oua, scortisoara, turta dulce, unt, whisky, zahar pudra