Turta Cu Rom
Sursa Turta cu rom
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Turta cu rom
Ingrediente:
1 kg miez de dovleac copt
150 g unt
200 g zahar
250 g faina
5 oua
50 g nuca maruntita
1 praf de copt
250 ml lapte
3 linguri de rom sau cognac
1 mana fructe uscate
esente
Mod de preparare:
Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt, ouale, zaharul, romul, untul topit si laptele usor incalzit. Adaugi dovleacul si nuca. Se pune compozitia intr-o forma detasabile de tort care a fost tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incalzit pentru aproximativ 60 minute. Se taie rece si este foarte buna servita de la frigider.
Ingrediente:
1 kg miez de dovleac copt
150 g unt
200 g zahar
250 g faina
5 oua
50 g nuca maruntita
1 praf de copt
250 ml lapte
3 linguri de rom sau cognac
1 mana fructe uscate
esente
Mod de preparare:
Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt, ouale, zaharul, romul, untul topit si laptele usor incalzit. Adaugi dovleacul si nuca. Se pune compozitia intr-o forma detasabile de tort care a fost tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incalzit pentru aproximativ 60 minute. Se taie rece si este foarte buna servita de la frigider.
Tipsuri:
Folositi dovleac copt si nu fiert, la fel cum sfecla coapta da un gust aparte salatei iar cea fiarta nu asa este si cu dovleacul copt fata de cel fiert.