Turnulete De Ciocolata Cu Fistic
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi, 11 iulie, este Ziua Mondiala a Ciocolatei. Si nu am putut sa nu va prezint si sa va servesc cu ceva ciocolatos si dulce. Reteta aceasta am gasit-o in revista Libertatea pentru femei, dar...nu am facut crema, pur si simplu am folosit o crema de ciocolata la borcan. Cea mai buna crema de ciocolata la borcan: Nutella!
Ingrediente:
400g faina, 350g zahar, 50g cacao, 70g margarina/unt, 2 oua, 2 linguri miere, 200ml lapte, 1 pachet praf de copt.
Pentru glazura:
200g zahar, 200g margarina/unt, 100ml lapte, 1 esenta de rom, 3 linguri de cacao.
Mod de preparare:
1. Se amesteca toate ingredientele pentru blat,
se toarna aluatul intr-o forma unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 45 de minute.
2.Se amesteca laptele cu zaharul si cacaua si se pune la fiert. Se adauga margarina si esenta de rom si se fierbe totul pana se obtine o glazura omogena.
3. Din blatul racit se decupeaza cu o forma rotunda sau un pahar mic, rondele.
Se pot taia in doua si se pot umple cu o crema ganache sau orice alta crema doriti. Eu le-am umplut cu Nutella. Se aseaza toate pe un gratar, se toarna glazura peste ele uniform si se presara fistic crud taiat grosier.
Sau, daca doriti, puteti sa presarati nuca de cocos, bombonele, nuca macinata, fulgi de ciocolata sau ce va place voua ;-)
Resturile ramase de la blat le-am insiropat cu cafea, am adaugat inghetata, frisca si glazura ramasa de la prajitura. Am ornat cu bomboane mici de ciocolata si iata cum am avut doua deserturi ;-)
O zi fericita de ciocolata va doresc!!!! :* :* :*