Turnata Cu Mere
Sursa Turnata cu mere
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mare succes a avut prajiturica, am facut-o la pomana bunicului iar parintelui i-ar fi parut rau sa fi plecat fara sa fi incercat aceasta minunata prajitura
Sursa: pusikmea, www.bucataras.ro
Ingrediente:
Aluat:
3oua13 linguri de zahar
13 linguri de ulei
13 linguri de lapte
16 linguri de faina
Coaja de portocale
Coaja de lamaie
1 praf de copt
Umplutura:
1 kg de mere (5-6 bucati)6 linguri de zahar
100 grame margarina
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul apoi adugam zaharul si mixam dupa care urmeaza uleiul cate putin si omogenizam. Faina se amesteca cu praful de copt si le adaugam la oua alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Merele curatate se dau prin razatoare, adaugi margarina, scortisoara si punem pe foc sa scada zeama. Tapetam o tava, punem ½ din compozitia de aluat, dam 10-12 minute la cuptor dupa care punem merele, cealalta jumatate de aluat peste, nivelam cu lingura si dam iar 30 de minute la foc mic. Prajitura se taie rece si se pudreaza cu zahar.