Trufe
Sursa Trufe
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mereu mi-au placut aceste mici delicii, care merg de minune pe masa de Craciun.
Asa ca iata aceste trufe propuse pentru meniul de sarbatori.
INGREDIENTE:
- 150 g zahar pudra
- 150 g nuci
- 80 g stafide
- 1 plic zahar vanilie
- 100 g ciocolata
- 1 albus
- ciocolata ornamentala
- aroma de migdala
Stafidele se pun in 100 ml de apa calda la hidratat pentru aproximativ 5-10 minute. Cand s-au umflat, se maruntesc.
Intre timp si nucile se maruntesc si se adauga la zaharul pudra si cel vanilinat. Se adauga aroma de migdale.
Ciocolata se rade sau se marunteste ( eu m-am folosit de robotul de bucatarie la toate aceste maruntiri).
Se adauga alaturi de stafide la nuca si zahar.
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.
Albusul de ou se bate spuma, dupa care se adauga la compozitia realizata anterior.
Se pune intr-un vas, dupa care se da la foc mic pentru cateva minute, timp in care ciocolata se va topi iar consistenta compozitie va fi una mai lejera dar compacta in acelasi timp.
Se lasa la racit, dupa care cu ajutorul unei lingurite sau maini umede formam niste trufe dragalase, dupa care le dam prin ciocolata ornamentala sau cacao.
Cele cu cacao au fost favoritele mele :) Sunt incredibil de bune.
Si iata-le si pe dragalase...
Pofta buna!
RozBonBon