Trufe Inghetate Pe Pat Crocant
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Initial, acestea ar fi trebuit sa fie bomboane trufe, asa cum am vazut la Miha. Nu stiu de ce , dar nu mi-au iesit atat de tari incat sa fie taiate. Prin urmare am facut din ele inghetata si le-am servit pe un biscuite crocant.
Pentru trufe
- 50g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu lapte
- 250 g mascarpone
- 2 galbenusuri
- cateva alune de padure prajite uscat
Pentru biscuiti
- 250 g unt moale, taiat bucatele
- 150 g zahar brun + 100 g zahar alb
- 1 ou + 2 albusuri (ramase de la trufe)
- 150 g fulgi de ovaz facuti faina mare
- 200 g faina 000
- 2 lingurite praf de copt (adica un pliculet)
- 100 g alune de padure tocate marunt
- 100 g ciocolata amaruie cu crema de trufe (de la Kandia), taiata marunt
- esenta de vanilie
Daca vrei sa iasa biscuiti crocanti, aplatizeaza putin gramajoarele cu degetul. Altfel, vor iesi mai moi in centru.
Coace la 180 C cam 10-15 minute.