contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trufe De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce ziceti de niste trufe dulci de ciocolata? Nu sunt facute special pentru aceasta zi, dar mi se pare ca se potrivesc destul de bine.


Cu ceva vreme in urma va spuneam sa nu mai aruncati marginile sau resturile de decupaj de la prajituri.
Rezultatul va va satisface pe masura: bombonele crocante de ciocolata cu un interior inimos si ciocolatos
Numai bune pentru provocarea lunii februarie, gazduita de Violeta.


Eu am folosit ce mi-a ramas de la Petit Fours si de la Tortul Alexia. Daca nu aveti margini de prajituri puteti face un blat de vanilie (jumatate de portie, adica din 3 oua).
Deci, la aproximativ 350 gr blat avem nevoie de 100 gr ciocolata neagra (eu am folosit 1 plic glazura de ciocolata de la Dr. Oetker), 50 ml lichior de ciocolata, 100 gr unt la temperatura camerei, 1 lingurita esenta de portocale
Pentru decor: 2 plicuri glazura de ciocolata de la Dr. Oetker



Sfaramitam blatul si il turnam deasupra lui lichiorul de ciocolata si esenta de portocale.
Separat incalzim o craticioara cu apa si punem plicul de glazura pana se topeste.
Rasturnam glazura peste blatul imbibat cu lichior. Amestecam si adaugam si untul.
Intindem crema pe o hartie de copt astfel incat sa obtinem un patrat cu inaltimea de 2 cm. Dam la rece 2-3 ore apoi decupam diverse forme, dupa plac. Aluatul care ramane il putem modela sub forma de sfere.
Lasam trufele la rece inca o ora apoi le trecem prin glazura de ciocolata.


Pofta buna!