Trufe De Ciocolata
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
- 500 gr ciocolata (eu am folosit amara)
- 200 gr frisca lichida
- 100 gr unt
Pentru tavalit avem nevoie de cacao si fidea de ciocolata.
Preparare :
Ciocolata se rupe bucatele , se pune intr-un bol impreuna cu frisca si se pune pe bain marie . Se amesteca pana cand toata ciocolata s-a topit.
Se ia de pe bain marie si se adauga untul. Se amesteca pana s-a topit tot untul apoi se toarna intr-o tava sau un castron de plastic un pic inalt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se baga la rece pana se intareste apoi se ia cu o lingura , se formeaza bile de marimea unei nuci apoi se tavalesc prin cacao respectiv fidea de ciocolata.
Se pot servi imediat dar eu recomand sa le tineti la frigider inainte de a le servi pentru ca vor fi mai tari. Eu le-am facut seara, am mancat si atunci dar restul le-am pus la frigider iar a doua zi cand am mancat erau mult mai bune.