Trufe De Ciocolata
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Mod preparare::
Va pun si poza cu diferitele "invelisuri" cu care se presupunea ca voi acoperi trufele...se presupunea, am zis :P ...caci pana la urma (asa cum, de altfel, m-am obisnuit deja :P) au sarit picii pe ele si de-abia, de-abia am reusit sa le glazurez...asa, simplu, in alb si negru :)) ...veti vedea mai jos cat de sifonate mi-au iesit, hi, hi...
Pune frisca intr-un vas pe foc si cand fierbe, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata simpla si toarna deasupra frisca fierbinte:
Amesteca bine cu o lingura sau bate cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena:
Toarna jumatate din acest amestec intr-un alt castronel. Intr-unul dintre castronele adauga coniacul iar in celalalt cafeaua neagra.
Eu portia cu coniac am facut-o fara coniac :D (pentru Bogdi si ceilalti copii ) ...doar portia cu cafea a ramas intacta :P
...si de care m-am folosit pentru a orna minunatul tort, facut de ziua mea si a lui Cipi: Tort de trufe!
Da la congelator 2-3 ore, pana cand compozitiile se intaresc (pentru un rezultat mai bun, se lasa compozitiile, in congelator, peste noapte )
Cu o lingura, ia din amestecul de ciocolata, modeleaza bilute si pune-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Da la congelator pentru minim 15 minute, pentru a se putea intari compozitia...
...si pentru a le putea da apetisanta forma rotunda, pe care o cunoastem cu totii :P
Dupa ce ai terminat "de modelat", pune tava in congelator:
Topeste restul de ciocolata simpla. Asteapta sa se raceasca putin apoi cu ajutorul unei furculite (sau a unei lingurite, cum va vine mai usor) inmoaie fiecare trufa cu aroma de coniac in ciocolata.
Asteapta putin pentru a se scurge de ciocolata in exces si aseaza trufa din nou pe tava.
Da o treime din aceste bilute prin cacao. Presara o alta treime cu migdale iar restul lasa-le simple...eu la capitolul asta am fost intrerupta :D ...v-am scris mai sus despre ce e vorba...
Topeste ciocolata alba si las-o sa se raceasca putin. Inmoaie in ea trufele cu aroma de cafea, exact ca inainte, iar deasupra presara boabele de cafea maruntite.
Eu le-am lasat albe, pentru ca, dupa cum v-am zis, le-am folosit la ornarea tortului nostru: Tort de trufe ;)
Da la frigider pana in momentul in care sint servite.
Trufele pot fi pastrate in frigider maximum o saptamana si in congelator, maximum o luna.
Daca le-ai congelat, dezgheata-le in frigider, pe parcursul a doua-trei ore.
Serviti-va, va rog! :)
Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com