contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trufe De Ciocolata Neagra(dark Chocolate Truffles)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


simple si rafinate,elegante si usor de executat,trufele de ciocolata sunt "o optiune delicioasa" pentru a insoti o cafea aromata intr-una din aceste dupa-amiezi de vacanta de iarna ,la o discutie placuta cu prietenii veniti in vizita.
eu le-am facut inainte de craciun si chiar acum ma delectez cu una din ele, alaturi de o cafea inspumata precum o mare neagra ...invelisul trufelor poate fi variat,de la clasica cacao,folosita pentru a reda aspectul trufelor negre de padure si pina la nuci ,migdale,alune ,fistic sau alte seminte pisate,ciocolata alba sau neagra,cocos razuit.puteti sa alegeti ce varianta doriti sau care e mai potrivita ocaziei cu care le faceti.
eu am optat pentru clasic,invelisul de cacao imi pare asemanator rochitei negre care se potriveste oricarei ocazii!

ingrediente:
225 grame ciocolata neagra,75% cacao,
180ml smintina dulce,pentru frisca,
30grame de unt,
2 linguri de rom,
iar pentru acoperit trufele:
2linguri fulgi de nuca de cocos,
2linguri de cacao.
rupem ciocolata bucatele si o asezam intr-un vas.
untul si cu smintina,amestecate intr-un vas se pun la foc mic si se aduc la fierbere.cind vedem primele bule ce anunta fierberea,luam de pe foc vasul si turnam continutul peste ciocolata,lasind asa 5 minute.apoi amestecam bine, adaugam romul,omogenizam si depozitam peste noapte in frigider ca sa se intareasca intreaga compozitie.daca ne grabim putem folosi si congelatorul,compozitia e intarita in cca 3 ore.
a doua zi luam cu lingurita din compozitie si tavalim prin nuca de cocos,formind mici bilute intre palme,cu un diametru aproximativ de 2-2,5 cm ,pe care tavalim apoi prin cacao.am apelat la o prima acoperire cu nuca de cocos pentru a mai "scapa" de consistenta extrem de lipicioasa a masei de ciocolata si o prelucrare mai usoara, cocosul rezervind trufelor o discreta aroma si textura,ambele placute . trufele astfel obtinute le depozitam in hirtiutele sustinatoare si ulterior in cutii de carton, ele rezistind citeva saptamini in frigider si luni de zile in congelator.

reteta adaptata dupa joyofbaking.
enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com