Trufe De Ciocolata Cu Pasta De Praline
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
300g ciocolata amaruie+ 150ml frisca+ 75g unt moale+ 1-2 linguri amaretto+ 2-3 linguri pasta de praline
- ciocolata si frisca, se topesc fie in bain-marie fie la cuptorul cu microunde (20 de secunde apoi amestecam, alte 20, iar amestecam si tot asa pana se topeste frumos ciocolata. Obligatoriu sa topiti ciocolata cu pasi mici, alfel se poarte arde si tot amestecul sfarseste in gunoi)
- in amestecul cald se adauga untul si pasta de praline pana se obtine un amestec onctuos
-se da la congelator 10 minute, se amesteca, alte 10 minute la congelator, iar se amesteca
- cand compozitia s-a intarit suficient de tare incat s-o putem modela, se pot forma trufele, care apoi se tavalesc prin cacao pudra
- ultimul pas: le degustam in aceeasi zi pe toate :O sau ne intindem cu indeletnicirea asta faina, pe mai multe zile.