Trufe De Ciocolata Cu Chilli (mexicane)
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se pregatesc destul de usor si odata ce le veti gusta,veti descoperi ceva deosebit!:)
Mie,spre exemplu,imi este suficienta o cana mare de cappuccino si o muscatura din trufa fina,aromata,picanta usor si am atins paradisul gustului!
Ingrediente:
500 g ciocolata neagra, minim 52% cacao
200 g ciocolata cu lapte
400 ml smantana dulce,grasa, pentru frisca
35 g unt, 82% grasime
cateva cuisoare zdrobite
chilli uscat
50 g cacao
Mod de preparare:
Topim ciocolata la microunde in trepte de cate 20 de secunde si amestecam de fiecare data.
Smantana dulce o punem intr-o craticioara si o asezam pe foc mic impreuna cu chilli maruntit si cuisoarele zdrobite.Lasam pe foc doar pana se incalzeste!!!
Turnam,cate putin, smantana calduta peste ciocolata topita si omogenizam bine cu o spatula de silicon sau lemn.L a final, punem 35 g de unt moale in compozitia fina si aromata.Amestecam.
Turnam crema intr-o forma patrata sau dreptunghiulara(20 cm)stropita cu putin ulei si apoi tapetata cu folie alimentara.O dam la congelator pentru 2 ore sau la frigider pana se intareste.
Taiem frufele in cuburi pe care le tavalim prin cacao multa sa nu se lipeasca intre ele.
Le putem pastra in congelator pentru cateva luni!
Deliciu!
Pofta buna!