contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trufe Cu Crapaturi De Ciocolata Cu Caise Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta e o interpretare la o reteta de biscuiti pe care am indragit-o la o pizzerie din Chisinau se numesc biscuti 'Apricot dreams', aceasta nu este reteta originala, dar merita si ea atentie sunt moi inauntru ca un chec si crocanti la suprafata cu umplutura de caise si stafide, mai tarziu voi reveni si cu ceilalti biscuiti de la pizzerie ;)
Ingrediente:
Pentru 100 de bucati
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 90 gr. unt
  • 200 gr. faina
  • 25 gr. cacao neagra de calitate  Dr. Oetker
  • 250 gr. caise taiate cubulete mici
  • 100 gr. stafide
  • 100 gr zahar
  • 3 oua medii
  • 1 varf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingura rasa de cafea naturala macinata  ( nu va speriati dupa coacere nici nu-si va da nimeni seama ca ati pus cafea naturala )
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 3/4 cana zahar farin (pudra) pentru infainat la formarea biscuitilor

Mod de preparare:
  • Topiti intr-o cratita la foc foarte mic ciocolata rupta bucatele cu untul dupa care adaugati sarea si cele 100 gr. de zahar si zaharul vanilat, opriti focul si amestecati pana se topesc.
  • Adaugati in compozitie cafeaua si fructele inmuiate in apa clocotita pentru ~15 minute apoi scurse de apa.


  • Amestecati si adaugati faina amestecata cu cacao si praful de copt cernute peste compozitia de ciocolata, amestecati bine pana se omogenizeaza si o puneti la frigider pentru cel putin 4 ore, eu am pregatit compozitia seara si am lasat-o la frigider peste noapte, iar dimineata le-am copt :)


  • Dupa ce s-a intarit compozitia, am scos-o de la frigider am infainat bine masa cu zahar farin, am luat un bot cat mi-a incaput in mana de aluat ( puneti cratita cu aluatul ramas la loc in frigider cat lucrati biscuitii ) si l-am pudrat putin pedeasupra cu zahar farin ca sa nu sa se lipeasca de maini, faceti un sul cu grosimea ~ de trei degete pudrand in procesul rularii, aluatul va fi moale dar cu pudra se lucreaza foarte usor.
  • Dupa ce ati obtinut sulul il taiati cu un cutit acsutit si lat pe segmente de 3 cm si obtineti niste biscuiti draguti dreptunghiulari ( imi place varianta aceasta de portionare pentru ca este rapida si nu iti irosesti timpul facand bilute rotite intre palme ;) )


  • Asezati biscuitii pe o tava de preferinta pentru biscuiti fara pereti inalti, asternuta cu o foaie pentru copt si le coaceti in cuptorul preaincalzit timp de 12 ~15 minute la 160 de grade Celsius treapta 3 la cuptorul cu gaz.
  • Dupa ce s-au copt asteptati sa se raceasca putin si ii deplasati pe un gratar ca sa se raceasca complet.
  • Foaia de copt am folosit-o pentru urmatoarele ture de biscuiti si a rezistat ;)

Pofta buna prieteni :) !