Trufe Cu Ciocolata Si Cocos
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Un alt desert raw simplu, dar cu ingrediente ceva mai pretentioase. Noroc insa ca exista alternativa la unele din ele asa ca puteti sa le faceti linistiti, doar ca nu vor mai fi complet crude. Bune insa oricum, satioase, cremoase si cu o aroma ce aminteste de unt. Ca orice alt desert crud, nu ingrasa insa sfatul meu este sa nu abuzati de niciun desert, pentru a pastra un echilibru in alimentatie.
Trufe cu ciocolata si cocos (reteta preluata de aici) – eu am injumatatit cantitaile si mi-au iesit 35 bucati; mai jos insa aveti reteta normala
-
2 cani pasta de cacao* razuita (o puteti inlocui cu ciocolata neagra 80-90% cacao)
-
1/2 cana unt de cocos lichefiat (incalzit pe baie de aburi)
-
2 cani fulgi de cocos (recomand cei bio deoarece contin nu sunt asa uscati si contin mai mult ulei decat cei din supermarket)
-
1/4 l-ta sare
-
1 l-ta vanilie (nu esenta ci pastaie de vanilie)
-
1 1/2 cana sirop de agave/miere/sirop de artar (eu am pus mai putin, mi se pare prea dulce)
-
Mixati in blender uleiul de cocos, siropul de agave, sarea si vanilia.
-
Adaugati fulgii de cocos si pasta de cacaosi mixati pana rezulta o compozitie omogena, cremoasa.
-
Transferati crema rezultata intr-un bol si dati la frigider pana cand este suficient de intarita pentru a o modela sub forma de bilute.
-
Tavaliti fiecare biluta in fulgi de cocos. Pastrati trufele rezultate in cutii inchise in frigider.
* Pasta de cacao reprezinta boabele de cacao macinate integral, continand o cantitate mare de unt de cacao de unde rezulta o masa compacta cu consistenta identica cu a untului pur de cacao. Are un gust mai pronuntat de cacao si este folosita ca inlocuitor al untului de cacao si cacao. Eu am cumparat-o din magazinul Rawz, in vara. Din pacate nu mai stiu ce pret avea dar de indata ce Andreea actualizeaza pagina de produse disponibile va voi anunta.