Trufa Cu Trandafir Confiat Si Coniac Metaxa
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un vechi obicei al meu poate fi transcris cam asa : " nimic nu se arunca, totul se transforma" :)
Am mai scris despre acest lucru.
E valabil, mai ales in materie de mancare, unde ,cele mai neinsemnate resturi de ingrediente pot capata forme nebanuite, transformandu-se in capodopere.
Cu putin stil, dragoste , pasiune si binenteles un stop de pricepere. :)
De 8 martie am primit de la iubi (printre altele ) si un trandafir , dintr-acela urias .....de culoarea visinei putrede, numit din obisnuinta" rosu".
M-am bucurat de el pana ieri, cand , schimbandu-i apa din vaza, am observat ca incepe sa se ofileasca.
Initial, am fost tentata sa-l pun sa se usuce (Andreea mea a facut o pasiune din uscatul florilor, cu preponderenta a trandafirilor ), insa imediat mi-a venit o alta idee.
Asa ca, in urmatoarele minute , petalele mult iubitului meu trandafir , clocoteau deja in siropul de zahar.
Cel mai potrivit mi s-a parut sa incorporez petalele confiate ale trandafirului intr-o minunata trufa de ciocolata , careia i-am mai adaugat si putin coniac metaxa pentru un plus de aroma.
Dupa cum vedeti, ideea s-a materializat, iar trufa mea cu trandafir confiat asteapta cuminte sa ne fie desert intr-o zi speciala de duminica.
Abia astept sa ma infrupt din decadenta trufei si... sa simt pe limba rasfatul dulce si parfumat al petalelor de trandafir.
Aici sunt petalele confiate de trandafir, asteptand cuminti sa fie parte din trufa care le poarta numele . :)