contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trucuri In Bucatarie

articol scris de hobbybucatar blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


• De ce se pune sare pe usturoi, inainte de a se face din el mujdei? Pentru ca sarea inmoaie fibrele din catelul de usturoi si face ca acesta sa fie mai usor de zdrobit. Zilele trecute mama s-a chinuit cu un mujdei... apoi mi-a zis amuzata: "nu stiam de ce se piseaza asa greu: uitasem sa pun sare inainte..."

• Cum poti sa redai textura unor legume un pic zbarcite? Simplu, le lasi un pic in apa, inainte de a le taia. E valabil mai ales pentru cartofii noi (tocmai acum ii "rehidratez", ca vreau sa ii tai cubulete, cu tot cu coaja si sa fac niste wedges)...

• Cum faci o mamaliga mai "fina"? Pui doua picaturi de ulei in apa care fierbe, inainte de a turna malaiul.

• Poti sa obtii paste nelipicioase fara sa pui ulei in apa care fierbe? Jamie zice ca da... poti sa pui doar sare, dar e esential ca apoi, dupa ce pastele au fiert, sa le scurgi, sa le treci sub jet de apa rece si sa adaugi in ele un pic din apa in care au fiert aceste paste. Apoi sa amesteci.



Articol recomandat de HobbyBucatar.blogspot.com