Triunghiuri De Paine Prajita Cu Inele De Calamar Si Ghimbir
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv pentru un pranz sau o cina usoara, aceste felii de paine prajita cu inele de calamar e o alegere excelenta.
Reteta e din cartea Delicii in bucatarie, Antreuri si gustari, Ed.Adevarul, 2011.
Ingrediente pentru 4 persoane:
1/2 paine toast intreaga(nefeliata),
250g inele de calamar Ocean Fish,
350g rosii,
2 linguri de ulei de masline extravirgin,
100ml vin alb,
1 lingura de ghimbir,
3-4 frunze de busuioc,
1 catel de usturoi,
sare si piper.
Pentru decor:
1 lingura de patrunjel tocat.
Preparare:
Taie painea felii groase de 1 cm, indeparteaza coaja, apoi taie-le triunghiuri.
Asaza-le pe o tava si da-le la cuptor 5 minute, la 180 de grade, apoi scoate-le.
Am folosit o conserva de rosii intregi de 350g, dar puteti folosi si rosii naturale, pe care ar trebui sa le scufundati in apa clocotita cateva secunde, le scurgeti, le curatati de pielita si le taiati cubulete.
Usturoiul taiat felii pune-l intr-o tigaie cu ulei incins.
Cand a prins putina culoare, adauga rosiile, apoi lingurita de ghimbir.
Toarna vinul si fierbe pana cand acesta se evapora. Adauga inelele de calamar Ocean Fish
bine scurse de ulei. Pune sare si piper, dupa gust, fierbe totul 2-3 minute si incorporeaza frunzele de busuioc taiate mai mare - eu am folosit busuioc uscat de la Kotanyi.
Adauga sare daca mai este nevoie.
Asaza cate 2-3 lingurite din aceata compozitie pe fiecare felie de paine prajita, pune-le in cuptorul incins la 180 de grade si lasa-le cateva secunde sa se incalzeasca. Scoate-le din cuptor si presara-le cu patrunjel tocat. Serveste-le imediat.
Le-am asezat pe borcanelele mele colorate, cu condimente.
Au fost delicioase! Pana si Tudor, fiul meu, a mancat un triunghi ;-)