Triunghiuri Cu Vişine
Sursa Triunghiuri cu vişine
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta asta chiar nu-si are locul aici si zilele astea! :) Dar ce sa-i faci cand pofta este mare, iar inima tanjeste la ceva bun, cald, aromat si...dulce care sa ne incalzeasca inimile? :) Am pus o poza pe Facebook (adica asta:) ) si nu peste mult timp ma trezesc cu un telefon (nu spun de la cine! :P ) mai-mai sa ma linseze ca pun d-astea la o ora asa tarzie. Triunghiurile astea le-am prestat pe cand visinele erau la putere, acum daca stau si ma gandesc se poate repeta treaba oricand intrucat visine congelate se gasesc mai mereu. Asa ca...la treaba!
200 g visine proaspete sau congelate
100 g zahar
1 lingura amidon
1 plic zahar vanilat
1 pachet aluat foetaj
1 galbenus ou
zahar pudra
Daca sunt visine proaspete, li se scot samburii. Daca sunt inghetate, se dezgheata la temperatura camerei. Se incinge cuptorul la 170 grade C.
se lasa sa se scurga de sucul lasat, dupa care se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul
Aluatul (daca este inghetat, se lasa sa se dezghete ) se intinde usor cu sucitorul
apoi se taie in patrate cu laturile de 12 cm
se pun cateva visine pe fiecare patratel, dupa care se lipeste la 2 colturi
triunghiurile formate se pun in tava acoperita cu hartie de copt
se ung cu galbenusul de ou si se dau la cuptor cam 20 de minute
sau sa mai lasi ceva din minunile astea si pe la altii? :)
le pudrati un pic cu zahar...
si apoi stiti ce sa faceti!
o sa le simtiti gustul si la mult timp dupa ce le-ati papat
Buneeee!
si acum vine intrebarea aia stiti voi: Am facut triunghiuri cu VIŞINE. VII -ŞI -NE...VIZITEZI ASTAZI? :))