Tringhuri De Ciocolata Cu Mere
articol scris de dora-s-sweettreasure blog dora-s-sweettreasures.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Declar in gura mare: SUNT INDRAGOSTITA!!!! ...de aceasta prajitura ....la ce va gandeati??
De cand am descoperit aceasta reteta intr-un pliant de dulciuri (gen Practic in Romania) o fac intr-una la fiecare 2-3zile...cerere serioasa domnule!!!
Se face usor, dar are un gust divin...
Ramane sa va convingeti....
Mod preparare:
Untul se mixeaza pana devine spumos....
Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat...
Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut...
Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta....
Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema...
La sfarsit se adauga merele rase....
Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt...
Eu am folosit tava mare intinsa a aragazului pt ca am folosit reteta pt un blat de tort
Folosind o tava mai mica si cu peretii mai inalti prajitura iese destul de inaltuta...
Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii...
Cum scopul scuza mijloacele... mie mi-au iesit triunghiurile subtiri...si-am suprapus doua cate doua...interiorul pare necopt dar va asigur ca pare doar....asta din cauza merelor din compozitie...
Am facut o glazura 200g cioco si o lingura de ulei sau 100g smantana dulce si le-am acoperit...in mod normal se glazureaza cat sunt inca in tava si apoi se taie in forma dorita...dar cum eu decupasem deja blatul de tort restul prajiturii l-am taiat in triunghiuri si le-am glazurat separat...
Repet: sunt excelente...fara glazura merg si dimineata la micul dejun...
POFTA BUNA!!!
Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat...
Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut...
Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta....
Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema...
La sfarsit se adauga merele rase....
Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt...
Eu am folosit tava mare intinsa a aragazului pt ca am folosit reteta pt un blat de tort
Folosind o tava mai mica si cu peretii mai inalti prajitura iese destul de inaltuta...
Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii...
Cum scopul scuza mijloacele... mie mi-au iesit triunghiurile subtiri...si-am suprapus doua cate doua...interiorul pare necopt dar va asigur ca pare doar....asta din cauza merelor din compozitie...
Am facut o glazura 200g cioco si o lingura de ulei sau 100g smantana dulce si le-am acoperit...in mod normal se glazureaza cat sunt inca in tava si apoi se taie in forma dorita...dar cum eu decupasem deja blatul de tort restul prajiturii l-am taiat in triunghiuri si le-am glazurat separat...
Repet: sunt excelente...fara glazura merg si dimineata la micul dejun...
POFTA BUNA!!!
Reteta recomandata de Dora-s-SweetTreasures.blogspot.com