Trigoane Cu Branza Dulce
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
M-a abordat un cunoscut:
„Nu ştiu ce să mai ronţăi, coane!”
I-am dat un pix şi o hârtie
Şi i-am dictat reţeta de trigoane.
Ce iti trebuie pentru 12-15buc
Pt aluat: (poza 1)
- 350 gr faina
- 225 gr unt rece
- 50 ml apa rece de la frigider
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Pt umplutura: (poza 3)
-300 gr branza dulce
-1 legatura marar
Pt uns deasupra:
-1 galbenus ou
Plan de lucru:
- amestecam toate igredientele pana obtinem un aluat (poza 2)
- lasam aluatul la frigider cel puţin o ora. Apoi ne pregatim ingredientele pentru umplutura (poza 3)
- Intindem aluatul (nu foarte subtire) cu sucitorul (poza 4) si taiem in patrate. Adaugam cate o ligurita de amestec de branza cu marar pe fiecare parte (poza 5) .
- Ungem pe 2 margini cu galbenus de ou (poza 6), pentru a se lipi mai bine.
- Lipim in forma de triunghi.
- Le asezam intr-o tava acoperita cu foaie de copt (poza 7). Le ungem pe fiecare cu restul de galbenus de ou (poza 8).
- Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumenesc frumos.(poza 9)
- Pofta mare!
Timp de preparare: 60 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Filed under: C1. Patiserie