contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trigoane Cu Branza Dulce Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Made by Liana



Iar am primit un kilogram de branza dulce...ma gandeam sa fac din nou Trandafirasii cu branza dulce, cand am dat peste o reteta minunata la Gabriela, clavo y canela .
Am preluat doar "designul", aluatul e acelasi ca la Trandafirasi, la fel si umplutura. Ba, ca sa fiu in ton cu autoarea, am umplut doua trigoane doar cu caise si curmale confiate. Atat am avut...
Ingrediente:
Portii:12 buc.
500g de făină,
30g drojdie,
25g zahăr,
5 ouă(2 pentru aluat,2 la umplutură,1 pentru uns)
150-200 ml lapte,
50ml ulei,
1 lingură coaja de lămâie,
1 lingura coaja de portocala,
500g brânză proaspătă de vaci,
50g stafide,
sare.
Mod de preparare :
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am lasat o ora.
Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala.
Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana.
Lasi la crescut la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta ;-)
Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite.
Fotografiile de la pregatirea aluatului le gasiti aici.
Se fac douasprezece bilute din aluat si se formeaza trigoanele...cam greu, dar din cutit merge repede...va las cu pozele




aici umplutura cu caise si curmale taiate marunt...

si gata coapte!



Sincera sa fiu, cel mai mult mi-au placut acestea din urma, au un gust special ;-)

Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com