Tricolore Alla Norma
Sursa Tricolore alla Norma
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
YEEEAAAH iară este vineri ... și dacă este vineri se pleacă la munte !!!!! să nu uităm că am o grădină de îngrijit și în acest weekend și niscaiva prieteni...
Dar înainte să plec vă spun pe scurt ce am mâncat noi ieri seară...
Ei da !!! știu să fac și paste care necesită puțin mai mult timp și poate și ceva experiență...
Pentru 2 persoane am folosit:
vreo 300 gr. mezze penne tricolore
1 vânătă
roșii coapte ( ~7 mici sau 3 mari )
25 gr. ricotta
1-2 căței usturoi
busuioc proaspăt
ulei de măsline extra-virgin
sare
piper
Se spală vânăta, i se îndepărtează coada și se feliază subțire. Pe o farfurie înclinată se așează feliile de vânătă , se presară cu sare și se lasă cel puțin o oră să se scurgă ( astfel vor fi mai dulci).
Între timp, curățați roșiile de pieliță și tăiați-le cubulețe. Dacă sunt roșii care au multă apă, le puteți așeza într-o strecurătoare la scurs.
Curățați usturoiul, striviți-l și perpeliți-l în vreo 2 linguri de ulei. Adăugați apoi peste cubulețele de roșii, busuiocul spălat și rupt în bucățele cu mâna, sare și piper după gust. Lăsați-le să se facă încet , la foc mic vreo 10 minute. În cazul în care vă e lene și vă grăbiți tare, puteți folosi și roșii la cutie , dar să nu vă așteptați la minuni. Gustul nu va fi niciodată același.
Vinetele.... ei bine vinetele se spală de sare sub jet de apă, se tamponează ușor cu hârtie absorbantă și se prăjesc în ulei încins. Nu plecați de lângă tigaie...dacă le lăsați prea mult se fac scurm chiar dacă arată ele ca niște chipsuri de cartofi.
Între timp, curățați roșiile de pieliță și tăiați-le cubulețe. Dacă sunt roșii care au multă apă, le puteți așeza într-o strecurătoare la scurs.
Curățați usturoiul, striviți-l și perpeliți-l în vreo 2 linguri de ulei. Adăugați apoi peste cubulețele de roșii, busuiocul spălat și rupt în bucățele cu mâna, sare și piper după gust. Lăsați-le să se facă încet , la foc mic vreo 10 minute. În cazul în care vă e lene și vă grăbiți tare, puteți folosi și roșii la cutie , dar să nu vă așteptați la minuni. Gustul nu va fi niciodată același.
Vinetele.... ei bine vinetele se spală de sare sub jet de apă, se tamponează ușor cu hârtie absorbantă și se prăjesc în ulei încins. Nu plecați de lângă tigaie...dacă le lăsați prea mult se fac scurm chiar dacă arată ele ca niște chipsuri de cartofi.
Când sunt gata scoateți feliile de vânată pe o hârtie absorbantă să se scurgă de ulei.
Sper că între timp ați pus paste la fiert așa cum scrie pe ambalaj...
Am scos pastele fierte " al dente" și le-am așezat pe un platou adânc. Peste am turnat sosul de roșii, ricotta și aproape toate vinetele. Amestecați ușor !!!.
Am scos pastele fierte " al dente" și le-am așezat pe un platou adânc. Peste am turnat sosul de roșii, ricotta și aproape toate vinetele. Amestecați ușor !!!.
Serviți pastele fierbinți și așa pentru suflet ornați farfuria cu cele câteva felii de vânătă puse deoparte.
Poftă mare și un weekend superb să aveți !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!