Trendy Pink -chocolate Sin Cake
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Iata tortul pacatos :))(pentru ca e dezbracat de glazura ) , cel care a starnit multe comentarii , v-a determinat sa-i cautati un nume si a carui reteta o asteptati cu nerabdare:)
Trebuie sa specific inca de la inceput ca este un tort cu ingrediente simple, se face (cu mici exceptii) la rece si destul de repede...DAR , daca nu stiti sa lucrati cu gelatina o sa vi se para greu de abordat.
Evit sa postez retetele torturilor cu mousse deoarece mi s-a intamplat sa dau de cateva ori reteta si persoanele care au incercat-o m-au sunat disperate ca nu li se intareste crema sau ca s-a prea intarit...sau ca nu-s bune proportiile ....in fine, chestiuni neplacute.
Mie personal mi-a trebuit o vreme sa ma invat sa lucrez cu gelatina. Mai este inca un aspect foarte important, desi folosim aceleasi ingrediente ca denumire, daca producatorul e altul s-ar putea ca reteta sa aiba de suferit.
Dar , sa presupum ca totul decurge normal si sa ne apucam de prepararea tortului:
Ingredientele sunt urmatoarele : piscoturi de sampanie1 pachet mare , mai bine sa ramana decat sa nu ajunga :) ( eu am folosit din cele sub forma de banuti, achizitionate din Ungaria ) , frisca naturala 1 kg (eu am folosit frisca "Vian" din Kaufland ), 400g visine congelate, 8-10 linguri de zahar, 2 tablete de ciocolata neagra cu portocale de la Kandia, doua plicuri de gelatina rosie granule dr Otker , 1 pliculet zahar vanilat burbon.
Iata cum se prepara :
Visinele se lasa sa se decongeleze (in microunde daca va grabiti ) apoi se amesteca cu 2-3 linguri de zahar. Gelatina se pune intr-un castronel cu 150 ml apa rece sa se hidrateze (trebuie sa se umfle si sa absoarba toata apa )
Ciocolata se topeste impreuna cu 250 ml frisca ( in microunde sau pe abur ) pana se omogenizeaza (nu se fierbe )
Inainte sa ma apuc de batut restul de frisca (750 ml) , am pregatit vasul in care urma sa montez tortul. Am ales o forma de chec, pe care am imbracat-o in folie transparenta.
In 150ml apa am dizolvat zaharul vanilat impreuna cu sucul de visine rezultat .
In siropul astfel obtinut, am insiropat banutii de piscot cu care am tapetat fundul si peretii formei .
Am batut frisca cu restul de zahar pana a devenit o spuma nu exagerat de tare.
Am topit ciocolata impreuna cu frisca...
...apoi am dizolvat gelatina pe foc (se poate si la microunde, dar sa n-o fierbeti ) .
In gelatina dizolvata am pus cateva linguri din frisca batuta bine inainte , am omogenizat-o bine , si abia apoi am adaugat-o peste restul de frisca. Datorita diferentelor de temperatura, (daca nu urmati acest procedeu) riscati sa vi se coaguleze gelatina cum nu trebuie .
Apoi am impartit frisca amestecata cu gelatina in doua parti.
In prima am adaugat ciocolata topita si am pus-o la frigider sa se intareasca, iar in a doua am pus visinele si sucul rezultat.
Cu posul am pus cremele alternativ in tava, pana am epuizat crema (sau se umple tava ) . Deasupra am mai pus un rand de piscoturi inmuiate in sirop., am acoperit tortul cu folie si l-am dat la frigider pana dimineata urmatoare ....
... cand l-am rasturnat si l-am scos din forma cu intentia sa-l imbrac in glazura de ciocolata .
Mi-a placut insa cum arata asa, dezbracat:)) si pentru ca l-aM facut pentru noi, nu l-am mai glazurat.
Asa arata intreg :
...si mai jos sectiunea :).
Multumesc tuturor celor care au contribuit la gasirea numelui tortului ! Datorita voua are ambii parinti :). Eu l-am conceput , voi i-ati dat nume : TRENDY PINK CHOCOLATE SIN CAKE .
E un nume frumos ca si el :)).
Sper sa aveti curajul sa-l faceti si va rog sa-mi spuneti daca v-a placut.
Incercati si... bafta ! :)