Transavia Ma Trimite "in Cautarea Retetelor Boieresti Pe Meleaguri Romanesti"
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Cand Transavia mi-a lansat provocarea de a ma alatura proiectului lor "In cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti" am fost super incantata si, totodata, onorata. Si asta din mai multe motive, pe care vi le voi expune in rindurile de mai jos.
Proiectul initiat de Transavia se va desfasura in perioada 5-31 iunie 2013, si alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti food-bloggeri, Cristina Mazilu, Cristian Borod si Teodora Rogobete voi porni in cautarea gusturilor si aromelor de odinioara, explorand traditia si cultura gastronomica in cadrul unor locaţii de exceptie: Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iasi, Castelul Haller din Ogra si Conacul lui Maldar din Horezu.
Proiectul initiat de Transavia se va desfasura in perioada 5-31 iunie 2013, si alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti food-bloggeri, Cristina Mazilu, Cristian Borod si Teodora Rogobete voi porni in cautarea gusturilor si aromelor de odinioara, explorand traditia si cultura gastronomica in cadrul unor locaţii de exceptie: Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iasi, Castelul Haller din Ogra si Conacul lui Maldar din Horezu.
Destinatia mea in acest proiect, unde voi descoperi retete boieresti pregatite din carne de pui in weekendul acesta, este Castelul Haller, din Ogra, ce a fost pe rand in proprietatea mai multor familii nobiliare. Localitatea Ogra este atestata documentar din anul 1376, domeniul Sanpaul si Ogra intrand in posesia familiei Haller in anul 1609. Iar Castelul Haller este minunat. Doar privind pozele iti poti imagina cu usurinta atmosfera nobila a vremurilor trecute, asa ca sunt convinsa ca ma voi indragosti de Castel in cele doua zile pe care le voi petrece acolo.
Asa ca, dragilor, in curind voi poposi la Castelul Haller pentru a descoperi si gati impreuna cu bucatarul sef al castelului, o veche si nobila reteta cu carne de pui, dar si pentru a afla tot felul de lucruri mai putin cunoscute despre istoria castelului si a familiilor nobiliare care l-au detinut.
Am fost onorata sa fiu inclusa in provocare pentru ca e vorba de o companie importanta, lider pe piata carnii de pasare din Romania, Transavia, o companie cu traditie, distinsa in 2006 cu titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I.
Am fost onorata sa fiu inclusa in provocare pentru ca e vorba de o companie importanta, lider pe piata carnii de pasare din Romania, Transavia, o companie cu traditie, distinsa in 2006 cu titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I. Iar scopul proiectului mi se pare unul la fel de important pentru educarea consumatorilor, acela de a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata a familiilor nobiliare, care au imbogatit patrimoniul Romaniei cu valori culturale importante.
In cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti continua seria proiectelor educationale incepute de Transavia, al caror scop este acela de a oferi consumatorilor alternative pentru o alimentatie sanatoasa si produse premium de cea mai buna calitate, bazandu-se pe experienta de 20 de ani in domeniul avicol.
Neaparat tineti aproape de blogul Albinutzei si de pagina de Facebook pentru ca va voi scrie absolut tot ce voi afla in mica mea excursie de doua zile, la Ogra.
Va voi destainui si voua reteta pe care o vom pregati, veti afla si voi povestile pe care le voi afla de la oamenii locului, si toate astea live.
Asa ca daca aveti intrebari, nelamuriri sau vreti sa obtineri orice fel de informatii legate de Castelul Haller, despre retetele care se pregatesc in bucataria castelului, despre mici trucuri legate de prepararea in sine a carnii de pui la Castel, simtiti-va liberi si adesati-mi-le. Promit sa caut raspunsurile la oamenii locului si la bucatarul sef de acolo.