Trandafiri Din Plastelina De Ciocolata (tutorial)
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-am propus demult sa fac trandafiri din plastelina de ciocolata, inca de acum vreo 2-3 ani, de cand am vazut pe forumul culinar.ro.
Zilele trecute am revazut reteta la Dorina, si vroiam sa fac ceva deosebit, un tort pentru ziua mea, asa ca m-am pus pe treaba.
Ingrediente:
450g ciocolata menaj,
180 ml energizant Pandbee.
Mod de preparare:
Am cumparat o tableta mare de ciocolata menaj de 1kg, cu 10% cacao, la doar cu 9.5 ron (Euro/Lipovei).
Ciocolata se rupe bucati si se pune la topit pe baie de aburi.
Cand s-a topit complet, se adauga energizantul
si se amesteca energic pana cand ciocolata se desprinde de pe marginile vasului.
Un borcan de energizant Pandbee costa 3.3. ron si l-am cumparat dintr-un centru comercial din Timisoara(Euro/Lipovei).
Compozitia se transforma pe data intr-o pasta de ...caramele.
Daca ramane grasime de la ciocolata, scurgeti-o si aruncati-o!
Plastelina rezultata se pune intr-o folie transparenta si se pastreaza la loc uscat si racoros 24h. Eu nu am pus-o deloc la frigider, pentru ca se intareste foarte tare, am lasat-o pe balcon, iar inainte de a lucra cu ea, am lasat-o o ora in bucatarie.
Am intins o foaie, am decupat rondele cu un pahar mic, adica viitoarele petale de trandafir...
am facut bulbul infipt intr-o scobitoare
l-am infasurat intr-o petala...
apoi am adaugat cate o petala petrecuta cu urmatoarea...
si gata primul trandafir...
Aici prima serie de 8 trandafiri i-am asezat intr-o cutie de plastic(pt. oua) si i-am pus la frigider sa se intareasca.
Un trandafir bogat necesita intre 12-14 petale.
Mie mi-au iesit 21 de trandafiri din cantitatea data, mai mici sau mai mari, in niciun caz egali.