Trandafiri Din Mere In Foietaj
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astăzi veti învăța să pregătiti cea mai simplă prăjitură din lume.
Reteta la moda ce a cucerit spatiul virtual!
Sinteti pregătiti?
Trandafiri din mere in foietaj.
Ingredientele sunt foarte comune, iar modul de preparare este incredibil de simplu.
Avem nevoie de un pachet de aluat pentru foietaj (eu am folosit Morarita).
Apoi se adaugă pe listă doua mere mari, rosii.
Mai punem la indemina intr-un bol doua linguri de peltea de mere (sau orice alt fel de gem sau marmelada).
Se lasa aluatul foietaj in frigider sa se decongeleze lent.
Merele se spala bine, se taie in doua indepartindu-se cotorul, apoi inca o data in doua.
Sferturile obtinute se feliaza fin, cu grosimea de max. 1,5 mm.
Punem un castron cu apa pe foc si cind aceasta incepe sa fiarba adaugam feliile de mar.
Lasam sa clocoteasca nu mai mult de trei minute dupa care le scoatem cu o spumiera pe hirtie absorbanta.
Pudram masa de lucru cu faina si asezam foietajul.
Intindem cu un sucitor subtiind aluatul intr-o foaie groasa de 2 - 2,5 mm.
Portionam cu un cutit bine ascutit in fisii de 5 - 6 cm latime.
Intindem intr-un strat moderat pelteaua pe toata suprafata aluatului.
Asezam feliile de mar, suprapunindu-le pe o portiune, de-a lungul unei laturi a fisiei de foietaj, depasind-o spre exterior, ca in imagine.
Acoperim merele impaturind foietajul si presind usor ca sa se fixeze.
Se ruleaza apoi pornind dintr-un capat pina obtinem un trandafir
pe care il asezam intr-o tava de briose sau, asa cum am procedat eu, in hirtii de briose asezate in forme individuale.
Se presara prajiturile cu zahar brun apoi cu pudra de scortisoara.
Punem tava în cuptor pentru 45 minute la 220 de grade Celsius.
Continuăm încă 15 minute la 180 de grade.
Se scoate tava și se lasa prajiturile sa se raceasca.
Inainte de servire se adaugă zahăr pudră cu aroma de vanilie.
Gata!
Vor fi un deliciu alaturi de o cupa cu inghetata!
Mie mi-au ravasit simturile aromele de mar copt si scortisoara, purtindu-ma cu gindul la atmosfera sarbatorilor cind am linga mine copiii, nepotii, iar aerul vibreaza de iubire!