Trandafiri A La Firu Pe Copanele De Pui
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un nume original pentru o reteta originala. Trandafiri pe copanele de pui este reteta preferata a lui Gabriel. Ii uram succes la extragere.
Copanelele de pui se pun intr-o tava impreuna cu usturoi, ceapa feliute, foi de dafin, cateva bucatele de slanina, cimbru si (sau oregano), sare, piper.
Se da tava la cuptor ( la foc mediu) pana cand copanelele sunt aproape fripte. Se scoate partea din sos si se pun "trandafirii" deasupra, se dau iar la cuptor pana cand copanelele si "trandafirii" sunt rumeni si crocanti.
Cartofii noi (cat se poate de mici) se fierb pe jumatate, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se ung cu ulei si se tavalesc prin mirodenii (Gabriel ne propune sare, piper, usturoi praf, vegeta, oregano), apoi se iau felii de bacon si se imbraca in asa fel incit sa apara ca un trandafir.
Se baga la cuptor la foc mediu pana cand baconul este crocant.
Se servesc cu sosul preferat (Gabriel a folosit tsatsiki).
Pofta buna!