Trandafirasi Cu Migdale
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana and Tudor
Reteta aceasta am copiat-o dintr-o carte de dulciuri aparuta in 1996. Cartea era a farmacistei de la parterul blocului, asa ca mi-a imprumutat-o. Titlul original era Trandafirasi de post,
dar fiindca se foloseste galbenus, clar nu mai e de post, deci am schimbat.
Si am avut un ajutor de nadejde: soarele meu Tudor!! Micul "butacal" care a implinit 2 ani si 7 luni ;-)))
Surpriza vine de-abia acum: in colaborare cu Anastacia, Tudor beneficiaza impreuna cu Olguta, nepotica Anastaciei, de propriul blog: Micii Bucatari. Pentru a vedea toate etapele in care soarele meu m-a ajutat, va rog sa ii vizitati. Va multumiiiim!
Pt.cca 20 de bucati
Timp de preparare: cca 1 1/2h
Timp de odihnire: cca 1h
Ingrediente:
250g faina,
1 praf de sare,
200g margarina,
75g zahar pudra,
1 galbenus de ou,
40g fulgi de migdale,
100g dulceata de portocale.
1. Intr-un castron se amesteca faina cu sarea. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul pudra si se framanta totul cu mixerul-eu cu mana, pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la rece 1h.
2. Cuptorul se infierbanta la 200 grade Celsius. Pe masa se presara faina, se intinde aluatul si cu o forma se decupeaza floricele.
3. Galbenusul de ou se amesteca cu putina apa, se unge pe jumatate din numarul de floricele si deasupra se presara fulgii de migdale.
Toate florile se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute.
4. Trandafirasii se lasa sa se raceasca. Se lipesc pe urma cate doua cu dulceata
-am folosit de caise, avand grija ca partea cu fulgi de migdale sa ramana deasupra.
Gata trandafirasii!!!
Mmmmmm...ce buuuuni suuuuunt!!!