Traistute Din Somon
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru 4 portii aveti nevoie de: 200 grame de crema de branza cu putine grasimi, 150 ml de iaurt cremos, 2 linguri cu suc de lamaie, sare, piper macinat, 1 varf de cutit de piper Cayenne, partea alba de la o ceapa verde, 1 catel de usturoi, 1 legatura de verdeata mixta, 12 felii de somon afumat(200 de grame).
In plus, mai aveti nevoie de arpagic si rucola.
Se amesteca crema de branza cu iaurtul cremos, se condimenteaza cu suc de lamaie, sare, piper si piper Cayenne. Se curata ceapa verde, se toaca marunt si se adauga.
Usturoiul se curata, se piseaza si se adauga. Se spala verdeata, se zvanta, se rup frunzele si se toaca marunt, dupa cares e adauga peste crema de branza.
Se intind feliile de somon, apoi in mijlocul fiecarei felii se asaza cate o gramajoara de crema de branza. Se inchide gura trasitutelor si se leaga cu un fir de arpagic.
Rucola se spala, se usuca,s e asaza pe farfurii si se serveste impreuna cu traistutele.
O portie are 390 de kcal.
Pofta buna!