contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Traieste Sanatos, Scapa De Kilogramele In Plus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Este normal de-a lungul vietii sa treci prin anumite etape, sa iei cateva kilograme in plus, dar acestea devin un cosmar atunci cand trebuie sa scapi de ele. Mamicile isi doresc sa revina la formele de invidiat pe care le aveau inainte de sarcina, ceea de nu este o misiune usoara. Este foarte important sa nu exagerezi cu o cura de slabire, curele drastice prin infometare sau care priveaza organismul de nutrientii necesari sunt periculoase si chiar contraindicate de catre medicii specialisti si nutritionisti. Este recomandat sa avem 5 mese pe zi in cantitati mai mici, decat 3 mese in cantitati mai mare, deasemenea de evitat dulciurile, prajelile si rontanelele. Daca avem pofta, putem gusta din orice, regula este sa fim cat mai darnici, pastram pentru noi 5 cartofiori prajiti, restul il impartim cu prietenii :-)

Deoarece am descoperit cu ajutorul unui nutritionist,  cateva retete interesante si delicioase, deschid acest capitol, Retete pentru silueta, care sper sa fie de ajutor in lupta cu kilogramele, dar si pentru o alimentatie sanatoasa, de care se poate bucura orice gurmand.

In cazul in care alaptezi, trebuie sa stii ca laptele matern te ajuta sa salbesti. Alaptatul te scapa de aprox 500 calorii/zi, dar nu uita ca trebuie combinat cu diete care tin de o alimentatie si stil de viata sanatos.

Exercitiile, plimbarile, chiar si scurte, imbunatatesc totnusul si dispozitia, te scapa de depresia postnatala.
Sportul nu afecteaza alaptarea, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te apuci sa tragi de fiare, corpului ii ia sa-si revina, cel putin sase saptramani la o nastere normala, si opt saptamani dupa o cezariana. Deasemenea exercitiile ce implica muschii abdominali sunt indicate in ultimul caz abia dupa 6 luni.
Alimentatia sanatoasa, ramane cheia succesului, intreaba medicul  ce trebuie sa mananci si ce nu inainte sa adopti o dieta. Sanatatea este pe primul loc, atat in ceea ce te priveste, cat si cand vine vorba de bebelus.


Foto: Flickr Zero-x

Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com