Tradiție și Gastronomie Românească- Întinsoare Bistrițană
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu mare drag am acceptat invitatia Ginei Bradea la proiectul "Traditie si gastronomie romaneasca". Deci o sa incep sa particip la acest proiect cu prezentarea unei retete vechi din Ardeal, o mancare traditionala din judetul Bistrita care poarta denumirea de "Intinsoare Bistritana".
Avem nevoie de:
- - carne de porc
- - cîrnaciori
- - o ceapa mare
- - o lingura de untura
- - brânză de oaie
- - faina de mălai
Mod de preparare:
Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru două minute, după care se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert. După ce a fiert completăm cu putină apa, adaugăm faina de mălai si lasam să mai dea cateva clocote. La final se pune brînza de oaie fărîmiţată, se amestecă şi se dă deoparte.
Va doresc poftă buna!!!
Si vă invit sa participați și voi la proiectul inițiat de Gina.
Pe facebook o sa gasim si un grup al proiectului, unde vă așteptăm cu mare drag.