Tortulete De Ciocolata Cu Crema De Mascarpone Si Zmeura
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se face un blat din :
- 6 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita cacao dark
- 6 linguri zahar
- 1 lingurita rasa praf de copt
- vanilie
Eu îl fac asa-pun ouale cu zaharul si vanilia în vasul robotului,
îl las sa mixeze,pîna ouale îsi tripleaza volumul.
Apoi adaug faina amestecata cu amidon,cacao si parf de copt,
si amestec mai departepe cea mai joasa treapta a robotului.
Torn aluatul de blat într-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,
si dau în cuptorul preîncalzit la 160-170°C,timp de 30.
Îl las la racorit,apoi îl tai în trei.
Am decupat cercuri.(restul de blat l-am folosit la bilute cu rom)
îl las sa mixeze,pîna ouale îsi tripleaza volumul.
Apoi adaug faina amestecata cu amidon,cacao si parf de copt,
si amestec mai departepe cea mai joasa treapta a robotului.
Torn aluatul de blat într-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,
si dau în cuptorul preîncalzit la 160-170°C,timp de 30.
Îl las la racorit,apoi îl tai în trei.
Am decupat cercuri.(restul de blat l-am folosit la bilute cu rom)
Crema:
- 250 g mascarpone
- 250 g zmeura
- agar-agar/sau 2-3 foite de gelatina
- 80-100 g zahar(în functie de cît e de acra zmeura)
Facem un pireu din zmeura,
strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,
pîna acesta se dizolva complet.Adaugam praful de agar,
si mai fierbem pe foc mic 1-2 minute.
Dupa ce se racoreste,amestecam pireul de zmeura cu mascarpone.
Cu aceasta crema,umplem tortuletele
(cel mai bine cu o zi înainte de a fi servite)
Decoram cu o glazura de ciocolata,zmeura,fulgi de ciocolata alba...cu ce doriti.
Sectiune:
Resturile de blat de la Tortuletele de ciocolata.
(am fîramitat resturile de blat,am pus putin din pireul de zmeura,
rom,ciocolata topita,si am framîntat.
Am format bilute,pe care le-am stropit cu ciocolata alba topita)
strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,
pîna acesta se dizolva complet.Adaugam praful de agar,
si mai fierbem pe foc mic 1-2 minute.
Dupa ce se racoreste,amestecam pireul de zmeura cu mascarpone.
Cu aceasta crema,umplem tortuletele
(cel mai bine cu o zi înainte de a fi servite)
Decoram cu o glazura de ciocolata,zmeura,fulgi de ciocolata alba...cu ce doriti.
Sectiune:
Resturile de blat de la Tortuletele de ciocolata.
(am fîramitat resturile de blat,am pus putin din pireul de zmeura,
rom,ciocolata topita,si am framîntat.
Am format bilute,pe care le-am stropit cu ciocolata alba topita)