Tortulet Inimioara
Sursa Tortulet inimioara
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De Valentine
days , ceva simbolic si cu multa
dragoste !
Particip cu reteta la concursul “Ce-ti pofteste inima” de
pe blogul Pe masa din
bucatarie.
Timp de
pregatire: 60’
Ingrediente:
½
pachet foetaj Bella
1
plic crema instant de vanilie
250ml
lapte
2
lingurite zahar praf
1
plic zahar vanilat
4
lingurite dulceata de capsuni
Jeleuri
Mod de
preparare:
Intindem
foaia de aluat pe planseta infainata si decupam cu ajutorul unei forme, 4
inimiare. Punem bucatile de aluat in
tava tapetata cu hartie, peste ele punem alta hartie de copt si o tava deasupra
(ca sa nu se umfle aluatul, prea tare in pene J). Dam la cuptorul dinainte
incalzit, pentru 20’, la foc mare. Lasam blaturile la racit si intre timp
pregatim crema conform instructiunilor de pe plic.
Asezam un blat
pe farfurie, il ungem cu una lingurita de dulceata si cu un pos, in care am pus
crema, decoram mai intai de jur imprejur, apoi mijlocul . Adaugam bombonelele
jeleu, pe care le apasam bine in crema si deasupra punem cel de al doilea blat.
Decoram cu dulceata si crema .
Ps: dintr-o
foaie (1/2 de pachet) am decupat 4 inimiare 13/13cm si am realizat 2 tortulete.
Pofta
buna !