contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortulet Din Migdale, Fara Faina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un tortulet super-ciocolatos... fara ulei si fara faina! ;)
(forma de 18 cm)

300g faina de migdale (migdale macinate fin)
100g cacao - eu am pus o parte cacao neagra ;)
2 lingurite praf de copt
100g sirop de agave sau de artar
200ml lapte de soia
esenta de migdale sau rom
optional - rom sau coniac

Faina de migdale se amesteca cu pudra de cacao si praful de copt.
  • Migdalele le puteti foarte bine inlocui cu nuci sau alune macinate fin ;)
Siropul se dizolva in laptele de soia, apoi se toarna peste amestecul de migdale si se omogenizeaza. Se adauga si esenta.
  • Tortuletul nu este prea dulce... este perfect pentru iubitorii ciocolatei amaruie ;) Deci cine il doreste mai dulce mai poate adauga 50~100g zahar ;) (acesta se dizolva in laptele de soia)
Compozitia se toarna in forma tapetata, se niveleaza si se coace, in cuptorul preincalzit la 180°C,  30~40 min. sau pana este gata... se face testul "scobitoarea" :D
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se scoate cu grija din forma si se lasa sa se racoreasca pe un gratar.
  • Pentru cine vrea sa il "imbete" putin, imediat dupa ce scoate tortuletul din cuptor il va stropi din belsug cu rom, coniac sau lichiorul preferat (cred ca cel de migdale, Amaretto, ar fi perfect) ;)
Se taie dupa ce se raceste complet.