Tortulet Din Albusuri Cu Ciocolata Si Migdale
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
140g migdale
200g ciocolata amaruie
150g zahar
10 albusuri
1 lingurita otet
un praf de sare
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Migdalele impreuna cu ciocolata rupta bucatele, sarea si jumatate din cantitatea de zahar se pun in food-processor si se toaca pana devin toate pudra.
200g ciocolata amaruie
150g zahar
10 albusuri
1 lingurita otet
un praf de sare
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Migdalele impreuna cu ciocolata rupta bucatele, sarea si jumatate din cantitatea de zahar se pun in food-processor si se toaca pana devin toate pudra.
Albusurile se mixeaza putin cu 1 lingurita de otet, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza bine pana devin o spuma tare, ca la bezele ;)
Peste spuma de albusuri se adauga 1/3 din "pudra" de migdale si ciocolata si se amesteca usor cu lingura...
Peste spuma de albusuri se adauga 1/3 din "pudra" de migdale si ciocolata si se amesteca usor cu lingura...
...apoi 1/2 din "pudra" de migdale si cioco ramasa, se amesteca usor, apoi restul de "pudra"; se amesteca usor si se toarna totul intr-o forma, de preferat detasabila, tapetata cu hartie de copt (a mea a fost de 22cm diametru).
Se coace pentru aprox. 30~40 min. Cand este gata se lasa 10~15 min. pe un gratar sa se mai racoreasca, dupa care tortuletul se scoate cu grija din forma, i se desprinde hartia de copt si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Si aici, impreuna cu putina crema de vanilie - facuta din galbenusurile ramase ;)
Si aici, impreuna cu putina crema de vanilie - facuta din galbenusurile ramase ;)