contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortulet De Ciocolata Si Cirese Nr. 32

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cifra tortuletului reprezinta anii de cand  sant impreuna cu jumatatea mea. Ce este interesant, este ca pe masura ce numarul creste, tortuletul scade in  marime. De regula este un tortulet pentru doua persoane, simplu si delicios. Anul acesta, blatul a fost facut din 3 oua, 2 linguri de faina si una de cacao. 

La dieta pe care o tin, nu e voie la cirese. Ce ganditi, taman pe o punguta cu cirese am pus mana in congelator si, cum noaptea toate pisicile sunt negre, asa erau si ciresele mele la fel cu visinele de fapt dorite. Dupa ce s-au dezghetat si am desfacut jumate din ele, am constatat ca sunt cam mari pentru visine dar raul era facut si consideram ca oricum e masa de sarbatoare, deci, dezmat. 
Ciresele, puse impreuna cu zeama lasata de la dezghetare, plus 3 linguri de apa si o lingura de indulcitor, le-am pus pe foc si le-am fiert 5 minute.
Separat , 2 oua se bat  cu 2 linguri de indulcitor, pe o oala in care fierbe apa, pana cand capata consistenta unei smantani. Se da deoparte si se pune o lingura zdravana de cacao.Se lasa la racit si  apoi se pune untul, 200 de grame, la temperatura camerei . Se omogenizeaza bine si se da la rece pentru 15 minute. 
Se scurg ciresele de zeama. Siropul astfel obtinut  se foloseste la insiroparea blatului pe care l-am taiat in 3. 
Constructia este simpla : baza blatului se insiropeaza, se pune crema, apoi cirese, urmatoarea felie de blat, la fel insiropata, crema,  cirese si la urma acoperisul tortului, tot insiropat. Peste acest tort  se toarna glazura de ciocolata, am mai avut frunze de menta si le-am pus , verde, ca vine vara  si se da la rece. Nu este spectaculos ca aspect, este departe de perfectiunea profesionistilor dar, gustul.........bate infatisarea ! 
Parca ala de anul trecut a fost mai elaborat 
dar de, era si mai mare,  nici nu eram la dieta si eram mai tanara !