Tortul Pentru Mama
Sursa Tortul pentru mama
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In 14 ianuarie a fost ziua mamei mele ,ieri ne-am strans acasa cu totii si i-am dus si acest tort de care a fost tare incantata.De cativa ani i-am facut doar torturi cu flori ,anul acesta am vrut altceva ,am vrut un tort mai deosebit ....ea zice ca la 66 de ani e batrana ,noi zicem ca e tanara si frumoasa ,acuma pe bune ...nu avem noi dreptate?
Blatul de tort si crema cu fructe sunt cele de la tortul de revelion ,la blat am facut o portie si jumatate pentru ca tortul a avut dim.de 26/30 ,crema a fost suficienta doar o portie.
Crema de ciocolata a fost cea de la tortul ce l-am facut de ziua ei de anul trecut
Sa va zic cate ceva despre cum am facut cutia de pe tort.
Din pasta de zahar am decupat o inimioara care e baza cutiei,am implantat jumatati de scobitori, asta e si inaltimea cutiei ..jumatate de scobitoare,fara capacul ce l-am pus deasupra.
Din pasta de zahar am decupat o inimioara care e baza cutiei,am implantat jumatati de scobitori, asta e si inaltimea cutiei ..jumatate de scobitoare,fara capacul ce l-am pus deasupra.
Pentru capac am decupat exact aceeasi marime de inimioara si apoi i-am decupat mijlocul .Am lasat sa se usuce pana a doua zi.
La inimioara de la baza am pus printre scobitori fasii din pasta pe care le-am apasat usor cu degetul ca sa se onduleze putin ,am scos scobitorile din fata si le-am inlocuit cu betisoare din pasta pe care le-am lipit cu ciocolata alba.Scobitorile din interior le-am lasat ca sa se sprijine capacul pe ele...oricum nu se vad.
am asezat o foaie de pasta si am incercat sa maschez cat de cat si scobitorile,apoi am asezat primele bomboane.
Am acoperit cu capacul pe care l-am lipit in unele locuri tot cu ciocolata si am asezat cutia pe tortul imbracat in pasta.Acolo am inceput sa o mai bibilesc ,am facut pe margine si deasupra pe capac punctulete din royal(royal e spuma de albus batuta cu zahar si cu zeama de lamaie),am completat cu restul de bomboane si am facut esarfa ,
bomboanele sunt rafaello facute de mine din cate 100 g lapte praf ,100 g unt si 100 g zahar pudra,unele le-am dat prin cocos