Tortul Pentru Karina
Sursa Tortul pentru Karina
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tortul ce l-am facut Karinei pentru 19 ani.
La cererea sarbatoritei mele ,am facut crema cu capsuni si crema vanilie.
Blat :
5 oua ,5 lg apa ,10 lg zahar si 10 lg faina.
Se procedeaza ca la blatul de tort de aici .
Am copt compozitia in forma de 25 cm/25cm ,apoi rece am taiat blatul in 3 foi.
La cererea sarbatoritei mele ,am facut crema cu capsuni si crema vanilie.
Blat :
5 oua ,5 lg apa ,10 lg zahar si 10 lg faina.
Se procedeaza ca la blatul de tort de aici .
Am copt compozitia in forma de 25 cm/25cm ,apoi rece am taiat blatul in 3 foi.
Crema vanilie:
200 g ciocolata alba,
3 galbenusuri,
un albus,
150 g zahar,
400 ml frisca,
12 g gelatina,
esenta de vanilie.
Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda.
Galbenusurile le-am pus impreuna cu zaharul si cu 4 lg de lapte si 2 lg esenta vanilie pe baie de aburi si am amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi le-am lasat la rece .
Albusul se bate spuma ,frisca se bate dar nu tare si se amesteca impreuna cu albusul ,se pune si crema de galbenuse ,ciocolata topita si ultima data gelatina ,se mai adauga esenta de vanilie dupa gust.
Am pus o foaie de blat in forma in care l-am copt,am insiropat cu apa ,zahar si esenta de vanilie,apoi am pus crema peste el si a doua foaie de blat.
Peste acest blat pe care nu l-am mai insiropat, am pus 200g ciocolata topita pe abur cu 70 ml frisca ,am intins asa calda ca o glazura deasupra foii.
200 g ciocolata alba,
3 galbenusuri,
un albus,
150 g zahar,
400 ml frisca,
12 g gelatina,
esenta de vanilie.
Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda.
Galbenusurile le-am pus impreuna cu zaharul si cu 4 lg de lapte si 2 lg esenta vanilie pe baie de aburi si am amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi le-am lasat la rece .
Albusul se bate spuma ,frisca se bate dar nu tare si se amesteca impreuna cu albusul ,se pune si crema de galbenuse ,ciocolata topita si ultima data gelatina ,se mai adauga esenta de vanilie dupa gust.
Am pus o foaie de blat in forma in care l-am copt,am insiropat cu apa ,zahar si esenta de vanilie,apoi am pus crema peste el si a doua foaie de blat.
Peste acest blat pe care nu l-am mai insiropat, am pus 200g ciocolata topita pe abur cu 70 ml frisca ,am intins asa calda ca o glazura deasupra foii.
Crema de capsuni:
2 oua intregi,
4 lg zahar,
450 g capsuni+3 lg zahar
400 ml frisca,
12 g gelatina.
Ouale cu zaharul le-am pus pe baie de abur si am amestecat pana s-au ingrosat si apoi am lasat la rece.
350 g capsuni i-am facut pireu prin blender si am amestecat cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul ,am lasat la racit.
Frisca batuta dar nu foarte tare ,am amestecat cu crema de oua ,cu pireul de capsuni ,apoi am pus gelatina hidratata in cateva lg de apa calda .
Restul de 100 g capsuni ,i-am taiat bucatele si am amestecat prin crema.
Toata compozitia am pus-o peste foaia cu ciocolata.Deasupra am pus a treia foaie ,am insiropat,am invelit tortul in folie si am dat la rece.
2 oua intregi,
4 lg zahar,
450 g capsuni+3 lg zahar
400 ml frisca,
12 g gelatina.
Ouale cu zaharul le-am pus pe baie de abur si am amestecat pana s-au ingrosat si apoi am lasat la rece.
350 g capsuni i-am facut pireu prin blender si am amestecat cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul ,am lasat la racit.
Frisca batuta dar nu foarte tare ,am amestecat cu crema de oua ,cu pireul de capsuni ,apoi am pus gelatina hidratata in cateva lg de apa calda .
Restul de 100 g capsuni ,i-am taiat bucatele si am amestecat prin crema.
Toata compozitia am pus-o peste foaia cu ciocolata.Deasupra am pus a treia foaie ,am insiropat,am invelit tortul in folie si am dat la rece.
A doua zi am intors tortul pe platou ,l-am imbracat intr-un strat subtire de unt si ca sa iasa decorul cum am vrut eu ,am taiat un colt din el ,un patratel.
L-am imbracat in pasta de zahar .
Tot ce se vede albastru este de fapt un mov foarte frumos pe care l-am obtinut din pasta de lapte praf si colorant gel mov.Ori nu e bun aparatul foto ca e mai vechi ,ori nu stiu eu sa setez culorile ,dar mi-e tare ciuda ca nu a iesit culoarea mov asa cum era in realitate,asa am patit si la tortul cadou al surorii mele ,in realitate e mult mai frumos cu culoarea mov.
Tot ce se vede albastru este de fapt un mov foarte frumos pe care l-am obtinut din pasta de lapte praf si colorant gel mov.Ori nu e bun aparatul foto ca e mai vechi ,ori nu stiu eu sa setez culorile ,dar mi-e tare ciuda ca nu a iesit culoarea mov asa cum era in realitate,asa am patit si la tortul cadou al surorii mele ,in realitate e mult mai frumos cu culoarea mov.