Tortul Lissei
Sursa tortul Lissei
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
eee ,da! Am facut tortul Lissei si a iesit extraordinar!
La inceput am fost curioasa sa vad cum este blatul de tort fara ou, apoi jeleul ...
A iesit un tort cu blat dens, deloc sec sau tare sa nu mai spun de jeleu si crema!
A iesit un tort cu blat dens, deloc sec sau tare sa nu mai spun de jeleu si crema!
Ai nevoie de:
Pentru blat:
200 g faina
250g zahar
250g zahar
70 g cacao
1 praf de copt
35 ml ulei
450 ml lapte
Mod de preparare:
Am amestecat toate ingradientele uscate iar peste ele am pus laptele.A iesit o compozitie mai moale pe care am pus-o intr-o tava tapetata si am dat-o la cuptor la foc mic pentru cca 1 ora. S-a dezlipit usor pe margini si am incercat blatul si cu scobitoarea. L-am lasat la racit si l-am feliat.
Jeleu de visine am facut eu.
400 ml suc de visine
10 g gelatina
Am scos din visine samburii (din compot) le-am dat prin robot si le-am trecut prin sita. Am completat cu sucul de la compot pana la 400 ml. apoi l-am fiert cu 2 linguri de zahar. Cand s-a mai racit am pus gelatina( inmuiata dupa instructiunile de pe plic) si am amestecat pana s-a dizolvat.
Am mai facut si o crema de sampanie. Am amestecat 3 galbenusuri cu jumatate cana zahar si 5 linguri sampanie pe baie de abur. Le-am frecat cu un tel pana si-au dublat volumul.
Am asamblat tortul intr-o tava cu inel detasabil. Am pus o foaie de blat un strat de crema , jeleul si blat apoi am lasat tortul la rece peste noapte.
L-am inbracat in frisca iar deasupra am topit 50 g ciocolata cu 1 lingurita unt.
Merita incercat!
Merita incercat!