contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortul De Ziua Mea 2012

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De sambata am mai crescut cu un an ,am ajuns la 43 de primaveri ...au venit pe la mine  prietenii  si vecinii mei dragi ...nu puteam sa nu-i servesc cu tort .
Am facut un tort simplu ,se face repede si e chiar foarte bun.
Am facut doua blaturi  din cate 5 oua fiecare , dupa  reteta  de blat ce o folosesc eu  ,in tava de marimea 31/22 .
Am taiat fiecare blat in doua foi.
Am facut crema cu iaurt -
pentru o umplutura trebuie 400 ml iaurt de capsuni ,300 ml frisca ,15 g gelatina si bucatele de capsuni.
Frisca vegetala fiind deja dulce ,nu am mai pus zahar ...am batut frisca am amestecat cu iaurt ,bucatele de capsuni si gelatina topita pe abur in 5-6 linguri de apa.
Am pus crema de iaurt dupa cum se vede in sectiune ,o umplutura jos si o umplutura sus .
Pentru crema de ciocolata de la mijloc ,am facut un sirop de cacao din - 50 g cacao ,150 ml apa si 200 g zahar.Se pun ingredientele pe foc si se fierb cam 7-10 minute la foc incet ,rece compozitia e ca un sirop gros.
 In 350 ml frisca batuta  ,se pune siropul rece si se  mixeaza ,am adaugat 15 g gelatina  si la sfarsit am adaugat prin crema o mana de alune.
Blaturile trebuie insiropate. .
Am imbracat tortul in frisca ,deasupra am asezat un oval din pasta de zahar direct peste frisca si nu s-a intamplat nimic de seara pamna a doua zi ,vreau sa spun ca nu s-a topit.
Cosuletul si lacrimioarele sunt din pasta de zahar.

O feliuta cu drag pentru voi.