contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortul De Revelion

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru tortul de revelion am ales o crema cu iaurt si un mousse de ciocolata ,am vrut sa fie un tort racoros ,cu gust dulce acrisor.
....si daca tot am avut albusuri la frigider ,am zis sa fac un blat cu ele pentru tortul asta ,am pus acolo ce am crezut eu de cuviinta si a iesit un blat foarte bun care nici nu a trebuit insiropat deloc:
-5 albuse,100g zahar,1lg(lingura)ulei,1lg cacao,2lg faina ,30 g stafide,50 g ciocolata taiata bucatele,30g nuci macinate ,1 praf de copt.


Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul cate putin batand in continuare ,uleiul...apoi cu lingura amestecam faina ,cacao si praful de copt si pe urma stafidele ,ciocolata si nuca.


Se da la cuptor cam 30 minute...se face o proba cu scobitoarea ,daca iese curata inseamna ca e gata.Am folosit o forma pentru copt cu diam de 22.
Blatul taiat in doua foi.
Crema cu iaurt:
400 g iaurt de piersici,50 g zahar pudra,250ml frisca,15 g gelatina hidratata in 3 -4 lg de suc din compot de piersici.
1compot mare de piersici.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra ,frisca batuta tare amestecata cu iaurtul si apoi cu gelatina hidratata.


In forma in care am copt blatul am pus o foaie de blat...si aici am uitat de poze....am pus peste foaia de blat piersici din compot,stiti ca piersicile sunt taiate jumatati in compot ,eu am taiat fiecare piersica in doua pe diagonala ..peste piersici am pus crema de iaurt si am lasat sa se intareasca putin ,apoi cu o lingurita am facut gauri in crema ...asa din loc in loc ,ca sa intre cea de ciocolata prin ea.




Mousse de ciocolata:
300ml frisca,2 oua ,100 g zahar pudra,10 g gelatina hidratata in 3 lg apa,150 g ciocolata.
Frica se bate ,galbenusele se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar ,albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar si se amesteca impreuna .
Ciocolata se topeste ,se amesteca in crema si se pune si gelatina hidratata.


Peste crema de iaurt am pus jumatate din mousse ,am apasat cu lingura sa intre crema in gauri ,am pus apoi restul de piersici,cealalta jumatate de mousse si apoi foaia de blat.
Am acoperit cu folie si am lasat la rece pana a doua zi cand am intors tortul pe platou.


La inceput am vrut sa-l imbrac in pasta de zahar ,dar pe urma am zis ca e prea dulce pasta si am renuntat ,am imbracat marginea tortului intr-un strat de frisca ,am pus deasupra o glazura de ciocolata din 150g ciocolata topita cu 70 ml frisca si o lingurita de miere si am lasat sa curga peste tort cum a vrut ,apoi din frisca i-am pus o bordura in partea de jos ...cu dosul unei lingurite .

Am luat cate putina frisca pe dosul linguritei si am pus gramajoare una langa alta ....asa mi-a venit mie pe moment ,am vrut sa para ceva pufos ,de iarna si mi-a placut pana la urma.


Deasupra i-am pus ornamentul ceas, ca semnificatie a trecerii in urmatorul an.




...aici dupa ce l-am taiat,


...si o feliuta mai de-aproape.





Articol recomandat de torturilelissei.blogspot.com