contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortul Cu Iepurasi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente pentru blat:
oua-6 buc
zahar pudra-140 g
faina-200 g
zahar vanilat-un pliculet
coaja de la o lamaie
un praf sare
Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul,zaharul vanilat,sarea .Se adauga coaja rasa de lamaie,galbenusurile unul cate unul si se bate continuu.

Se adauga faina,amestecand usor cu o spatula,de jos in sus,pana ce aceasta se incorporeaza in compozitie:

Se toarna compozitia intr-o forma de tort,tapetata cu hartie de copt.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade,timp de 25 min :


Ingrediente pentru crema de nuci:


nuci macinate-200 g 
pesmet fin-3 linguri
zahar pudra-180 g
lapte-150 ml
unt-100 g
zahar vanilat-un pliculet


Se fierbe laptele,se adauga pesmetul treptat,se amesteca continuu,se adauga zaharul,zaharul vanilat,dupa cateva clocote se ia de pe foc,se adauga nuca macinata,se amesteca continuu.Se lasa la racit.
Separat se freaca untul spuma,se adauga putin cate putin din compozitia cu nuci,pana ce crema devine omogena.




Ingrediente pentru iepurasi:
faina-200g
ou-1 buc
un praf sare
unt-50 g
zahar-50 g
lapte -2 linguri
ciocolata alba si neagra pentru ornat.
Se amesteca toate ingredientele,se framanta un aluat ce se pune in folie de plastic si se baga la frigider pentru 30 min.Se intinde o foaie ,cu ajutorul unei forme se decupeaza iepurasii.Se aseaza intr-o tava,pe hartie de copt si se coc 10-15 min.Se lasa la racit si se vor orna cu ciocolata alba si neagra.

Se taie blatul in doua,se insiropeaza cu sirop facut din apa,zahar,zahar vanilat,se intinde crema de nuci,se adauga a doua foaie insiropata,se preseaza usor cu mana.

Ingrediente pentru glazura si decor:

smantana dulce-200 ml
zahar pudra-40 g
bomboane
ciocolata cu lapte

Se bate smantana ,se adauga zaharul pudra si se bate in continuare pana ce devine frisca.
Se imbraca tortul in frisca,se lipesc iepurasii:



Se orneaza cu bomboane si ciocolata:



delicios...



Articol recomandat de carteacuretete.blogspot.com