Tortul Ciobanului
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca suntem la capitolul amintiri din copilarie, atunci trebuie sa va spun ca in vacantele pe care petreceam la o matusa in Vrancea nu lipsea “tortul ciobanului”.
Nu voi trece cantitati exacte pentru aceasta reteta pentru ca voi lasa la latidudinea fiecaruia sa aleaga grosimea straturilor de mamaliga, branza sau numarul de oua pe care le va pune.
INGREDIENTE:
mamaliga
branza (daca puteti pune 2 tipuri de branza sarata ar fi ideal)
oua
unt pentru uns vasul
PREPARARE:
In primul rand ungem vasul pe care il vom baga in cuptor cu unt. Imediat dupa ce facem mamaliga luam si punem un strat in vas. Ca sa o putem aranja mai usor punem un cub mic de unt si astfel o intindem mai usor.
Peste aceasta punem un strat de branza, apoi iar mamaliga, inca un strat de branza si iar mamaliga.
Cu lingura scobim mici gauri, in care punem oua intregi. Dam totul la cuptor, la 200°C, pana se coc ouale.
Pofta buna!