Tortul Cardinalului, Cu Visine
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Crema:
- 300-400 g. visine
- 2 linguri visinata sau rom
- 1 plic gelatina rosie
- 1 plic crema de vanilie sau budinca
- 100 ml. vin rosu
- 250 ml. frisca
Ornat:
- lamaita
- ciocolata alba
Mod preparare:
blat:
Incalziti cuptorul la 200 grade. Bateti spuma ouale cu 2-3 linguri de apa. Adaugati, putin cate putin, zaharul si zaharul vanilinat. Inglobati treptat faina, amidonul si praful de copt, amestecand continuu:
Puneti intreaga masa intr-o forma (diam. 26) in care ati pus in prealabil hartie pentru copt.
Coaceti cca. 20 de minute:
Scoateti blatul din cuptor, indepartati forma si lasati-l sa se raceasca bine:
Puneti blatul racit pe un platou si incingeti in jurul lui inelul special pentru torturi.
Spalati visinele, curatati-le si scoateti-le samburii; puneti fructele pe blat:
Ingrediente crema:
Amestecati sucul de visine cu visinata sau rom. Preparati gelatina cu acest amestec, urmarind indicatiile de pe plic:
Turnati gelatina peste fructele de pe tort. Lasati sa se intareasca bine:
Preparati crema de vanilie dupa indicatiile de pe pachet folosind vinul pentru omogenizarea prafului:
Bateti spuma frisca si puneti la frigider 1/4 din cantitate. Adaugati restul in crema de vin si puneti crema astfel obtinuta peste blatul cu visine. Ridicati mici "munti" din crema cu ajutorul unei linguri, dupa care puneti tortul la rece pentru cca. 2 ore.
Indepartati inelul din jurul tortului si ornati marginea cu frisca ramasa. Decorati suprafata cu visine proaspete, frunzulite de lamaita si ciocolata alba, rasa.
Eu nu am mai reusit sa fac asta, pentru ca, dupa cum probabil ati observat, toate pozele au fost facute pe o margine ingusta a pavilionului (singurul loc unde am soare!!@@!#!#!!!!) ...si...ca intr-un vis (bad dream :P) mi s-a intamplat inevitabilul: mi-a alunecat platoul si (aproape) intreaga "opera" a aterizat pe mine!!! :))))))
Deci, in rasetele cristaline ale lui Cipi (care mi-a prezis ca odata mi se va intampla asta :P) si a celor care erau pe-atunci pe-afara :)) ...am salvat ce a mai fost de salvat...dar in nici un caz de aratat :D
...asa ca sectiune...si carlionti de cioco...altadata! :P
De bun, insa, a fost foooarte bun: aromat si savuros!!! :)
(...desi si-acum sint furioasa!!!!!!!!!)
Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com