Tortilla
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Tortilla este omleta spaniolilor cu cartofi (tortilla de patatas). Ideea de baza este cea pe care o prezint mai jos si, va invit sa o savurati la o cina simpla si gustoasa.
INGREDIENTE:
450-500 g cartofi (curatati de coaja)
1 ceapa de marime medie
70 ml ulei de masline
3 oua mari
PREPARARE:
Cartofii curatati de coaja ii taiem felii subtiri si ii punem la prajit, la foc mic, in uleiul bine incins. Dupa 15 minute, sau cand incep sa se inmoaie, adaugam ceapa.
Continuam sa prajim pana sunt bine facute, aurii, fara a lasa sa se rumeneasca prea tare. Scoatem intr-un vas cartofii si ceapa si le amestecam cu ouale batute bine. Condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie cu diametrul mai mic (20 cm) incingem 2 linguri din uleiul in care am prajit cartofii cu ceapa, apoi turnam amestecul de oua si cartofi prajiti cu ceapa.
Rumenim tortilla pe pe ambele parti, avand grija sa o intoarcem intreaga, folosindu-ne de o farfurie.
O lasam sa se raceasca si putem servi.
Pofta buna!