contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortilla Wrap

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



O alta reteta de traversat bucataria in fuga. :)
Tortilla: 300g faina+ putina sare +1.5 lingurite praf de copt+ 100ml lapte+ 2 linguri de ulei se imprietenesc intr-un aluat elastic. Se lasa deoparte 10 minute apoi se imparte aluatul in 7-8 bucati si se formeaza tortilla. Se prajesc in tigaia vag unsa cu ulei (temperatura pe mediu mare) pana se rumnesc ca-n poza, cam 2 minute- 2,5 minute pe fiecare parte. Supravegheati oricum prajirea sa nu se arda. Se tin acoperite pana se termina de prajit fiecare 'clatita'.
Se pot umple cu salata de oua, de pui, de ciuperci, de ton etc. se pot transforma si-n quesadillas (copiilor tare le plac)
Am uns tortilla cu putina branza crema, am pus o frunza de salata romaine, salata de pui (piept de pui fiert ori prajit in wok, codite de telina taiata bucatele mici, f putin maioneza), rosie taiata ca pt bruscheta (cu sau fara aroma aferenta). Se ruleaza strans, se taie pe mijloc, drept sau oblic si se servesc. :)



Daca tot suntem la genul asta de paine instant :), sa va scriu rapid si reteta de mai jos. Foarte bune si f usor de preparat.
Roti/chapati: 1 cup faina (integrala, de ce nu?) amestecata cu putina sare, 1/2 cup apa adaugata cate putin pana obtinem un aluat oarecum lipicios. Cu mainile uleioase terminam de framantat si impartim aluatul in 4. Se lasa in pace 10 minute.
Clipul acesta e foarte instructiv pt cum se prajesc painitele acestea. Odata prajite, se ung cu putina ghee (unt clarifiat) si se servesc dupa bunul plac.
Am gasit niste poze vintage :) pt exemplificare.

Se pot face si roti micute (vedeti la reteta de mutabbal) si pt ca au un buzunaras, se pot umple cu salatele mentionate mai sus.


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com