Tortilla Spaniola
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
In weekend am avut pofta de ceva mai altfel decat omleta obisnuita asa ca am facut Spanish Tortilla. Este o omleta cu cartofi prajiti — dupa parerea mea, dar taiati altfel.Aveti nevoie de o tigaie care sa o puteti baga in cutor pentru aceasta reteta.
Am folosit:
- 8 oua batute
- 2 cartofi mari galbeni (este o intreaga discutie despre ce tip de cartofi sunt cei mai buni pentru aceasta reteta, dar cum la noi sunt doar cartofi rosii sau galbeni-ei bine folosim galbeni–si sa nu fie cartofi noi pentru ca se sfarma)
- 4 cepe verzi taiate marunt
- 1/4 cana ulei de masline
- Sare
1. Prajim cartofii taiati rondele subtiri in ulei pe ambele parti. Prajim in mai multe ture pentru a putea aseza cartofii rondele doar pe fundul tigaii si a-i putea intoarce.Apoi ii scoatem pe un servetel de hartie sa se scurga de ulei si ii saram bine.
2. Golim uleiul in care am prajit cartofii si lasam doar o lingura de ulei in tigaie pentru a praji ceapa.
3. Cand ceapa e prajita, adaugam si cartofii peste ceapa asezandu-i in toata tigaia. Apoi adaugam ouale batute.
4.Prajim omleta astfel obtinuta cateva minute pe aragaz, pana marginile devin aurii, apoi dam tigaia la cuptor pentru a se coace toata omleta(daca aveti broiler la cuptor folositi-l). Coacem la cuptor pana devine aurie, aproximativ 5- 10 minute.
5. Servim tortilla spaniola intorcand-o pe o farfurie si taind-o in felii ca o pizza. Puteti adauga ketchup.
POFTA BUNA!!!